Известие

Collapse
No announcement yet.

регулиране на ръчна спирачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• регулиране на ръчна спирачка

Колеги пробвах с търсачката,ама не открих нужната ми информация.Както на повечето 145/146 и моята ръчна замръзваше и реших да сменя жилата.Закупих си нови жила на TRW от магазин и ги подмених.Премерих дължината на новите спрямо старите и са еднакви обаче когато натягам гайката дето е на дръжката за ръчната лявото жило се опъва,а дясното има около 5-7 мм луфт между леглото в което трябва да влезне и бронята на жилото.Следователно задна лява хваща идеално а лявата почти не.Ако натегна още гайката при ръчката лявото блокира а дясното си идва както трябва.Въпросът ми е има ли някакъв друг вариант за реглаж,за който да не знам или е само от гайката.Става дума за 146 jtd.Предварително благодаря

Първоначално публикувано от italiano mafioso Покажи съобщение
    Колеги пробвах с търсачката,ама не открих нужната ми информация.Както на повечето 145/146 и моята ръчна замръзваше и реших да сменя жилата.Закупих си нови жила на TRW от магазин и ги подмених.Премерих дължината на новите спрямо старите и са еднакви обаче когато натягам гайката дето е на дръжката за ръчната лявото жило се опъва,а дясното има около 5-7 мм луфт между леглото в което трябва да влезне и бронята на жилото.Следователно задна лява хваща идеално а лявата почти не.Ако натегна още гайката при ръчката лявото блокира а дясното си идва както трябва.Въпросът ми е има ли някакъв друг вариант за реглаж,за който да не знам или е само от гайката.Става дума за 146 jtd.Предварително благодаря
    Любопитно ми е колко ти струваха жилата? И аз съм "както повечето..." и зимата съм без ръчна... Да направим някоя сметка.
    sigpic
    Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Ами 52 лева с 30% отстъпка от магазин техно партс

Comment

Колега, видя ли дали кантара на ръчната ( пластиината при която се съединяват предното и задните жила ) се движи свободно, когато беше откачил задните жила? Ако някой преди е пипал там, доста често се получава там да го стиснат повече от нужното и кантара вече не се накланя, за да компенсира различната дължина на жилата.
        Peugeot 307
        A hundred mothafuckaz cant tell me nuthin

Comment

Канарчето се върти без проблем,накланя се наляво и на дясно свободно.

Comment

Канарчето се върти без проблем,накланя се наляво и на дясно свободно.
            Еми то попринцип трябва да убира разликата между двете жила
            Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

според мен или не си прекарал жилата там откъдето трябва да минат или има проблем с някой спирачен апарат
              146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
              145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
                според мен или не си прекарал жилата там откъдето трябва да минат или има проблем с някой спирачен апарат
                то какво значение има от къде минава жилото като кожуха е фиксиран, а се движи само жилото.иначе и според мен варианта е или проблем със спирачен апарат или едното жило да не е с правилната дължина което ще е доста странно.
                точка

Comment

Може ли да ми кажете дали жилата от друга италианска кола са същите като моите и ако да от коя кола стават?

---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

забравих да попитам и какво точно визирате под проблем с спирачен апарат?на палеца за ръчната си има пружинка и мисля че си работи нормално.Дайте идея какво точно да му проверя.

Comment

Може ли да ми кажете дали жилата от друга италианска кола са същите като моите и ако да от коя кола стават?

---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

забравих да попитам и какво точно визирате под проблем с спирачен апарат?на палеца за ръчната си има пружинка и мисля че си работи нормално.Дайте идея какво точно да му проверя.
                    предполагам че, типо, темпра, делта, дедра ще са със същите жила 155, 145 но не съм сигурен във всеки магазин или сервиз където работят с "текдок" могат да ти кажат. За апаратите имам предвид дали се връщат в начална позиция палците при пусната ръчна ! докъде стига палеца за да блокира колелото еднакво ли е от двете страни

Comment

Ами не е еднакво от 2-те страни,защото дясното не може да се опъне достатъчно,за да дръпне палеца.Вчера при връщане на заден ход минах през коловз и дясното жило се откачи от към апарата и сега си стои в багажника.Мисля да купя още едно и да пробвам пак.

Comment

пич нещо са объркали жилата в магазина , няма как да не може жилото да опъне палеца, или бронята е по къса или жилото е по дълго

Comment

Може би трябваше да направя нова тема,но понеже мисля че е свързано с ръчната спирачка и реших тук да попитам :

Възможно ли е не добре функциониращо жило или нещо друго от ръчната да прави така ,че външната накладка да стои леко изкривена и да не трие по най-вътрешната периферия на диска или да търся проблема в апарата ?
                          145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Първоначално публикувано от bemy Покажи съобщение
                            Може би трябваше да направя нова тема,но понеже мисля че е свързано с ръчната спирачка и реших тук да попитам :

Възможно ли е не добре функциониращо жило или нещо друго от ръчната да прави така ,че външната накладка да стои леко изкривена и да не трие по най-вътрешната периферия на диска или да търся проблема в апарата ?
                            Имах подобен проблем. Вътрешната накладка на едното колело е седяла наклонена, в резултат на което накладката бе изпилена под наклон, трила е само по вътрешния диаметър на диска и беше за боклука.
                            Майстора каза, че не са били сложени правилно, имало някакво чопче и т.н. Може първо това да погледнеш.
                            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Благодаря,аз все пак откачих жилото от апарата да видя няколко дни как ще се държи .
                              145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Working...
                              X